Nieuw! ons gamma zeegroenten
Zeekraal
Een zachte, knapperige, lichtzoute zeegroente. Is zowel rauw als gekookt eetbaar. Alvorens te bereiden eventuele houtige onderste delen van de groente verwijderen. De zeekraal kan bereid worden door kort te blancheren, kort te roerbakken of rauw in een salade.
Lamsoor
Lamsoor heeft een zachte zilte smaak. Rauw heeft deze iets weg van worteltjes. Wanneer de groente wordt geblancheerd of geroerbakt lijkt lamsoor op spinazie, maar dan met een echte “zeesmaak”. Lamsoor is een bron van ijzer.
Zeebanaan
De zeebanaan groeit in strengen op zandige grond. De vlezige blaadjes zijn groen, geel en soms prachtig vuurrood van kleur. Deze bijzondere zeegroente heeft een zilte en typisch kruidige smaak.
Zeevenkel
Zeevenkel heeft als salade een pittige smaak. Het combineert vooral goed met schelpdieren en gekookte vis. Als mosselgroente heeft het een anijsachtige smaak. Tevens roerbakken of als ingrediënt van sauzen.